Siirrytään hakemisesta saamiseen!

Suomen hallinto perustuu hakemuksille. Olet työtön? Hae päivärahaa ja toimeentulotukea. Olet töissä? Hae verokorttia ja vähennyksiä. Olet yrittäjä? Hae tukia ja helpotuksia.

Tämä työllistää tehokkaasti ja pitää julkishallinnon pyörät pyörimässä. Yksi suunnittelee hakemuslomakkeita, toinen vastaanottaa ja keskustelee, kolmas käsittelee ja neljäs tarkastaa. Johtoportaista puhumattakaan. Ei ihme että julkisella sektorilla työskentelee Suomessa yli 600 000 ihmistä. Heistä alle 200 000 on opettajia, hoitohenkilökuntaa tai poliiseja.

Entäpä jos tarpeettomat hakemukset poistetaan? Siirrytään hakemisesta saamiseen.

Perustulo maksetaan automaattisesti jokaisen tilille kuukausittain. Verotus hoituu ilman verokorttia samalla tasaosuudella tuloista, olivat ne sitten palkkaa, myyntivoittoa tai osinkoja omasta yrityksestä. Ei ole vähennyksiä, yritystukia ja niihin liittyvää byrokratiaa. Harvojen nauttimat kalliit etuoikeudet on korvattu yleisellä ja tasa-arvoisella verotuksen alentamisella.

Kaikilla on varma perusturva, kaikki työnteko kannattaa ja palkasta jää käteen selvästi enemmän kuin nyt. Yksinkertainen verojärjestelmä ei tarjoa porsaanreikiä rikkaille tai tukiaisia poliitikkojen parhaille rahoittajille.

Hakemusbyrokratiaan käytetyn ajan voi käyttää uuden luomiseen ja elämästä nauttimiseen. Yhteiskunnan palveluihin, joita oikeasti tarvitsemme, pystytään keskittymään paremmin.

Minusta tämä kannattaa toteuttaa. Voit tukea numerolla 258.