Vaaliohjelma

 

Valitse Vapaus, Järki ja Rakkaus!

Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon numerolla 1048. Koulutukseltani olen ydinfysiikan tohtori ja työskentelen perustamani ohjelmistoyrityksen toimitusjohtajana. Teemani tarkoittavat käytännössä tätä:

Vapaus

+ Ihmisille vapaus elää, yrittää ja luoda kulttuuria ilman tarpeetonta byrokratiaa ja kieltoja. Yksinkertaistamista tarvitaan ravintola- ja tapahtumasääntelystä rakennusmääräyksiin.

+ Kaikkien kulkemista helpottamaan pyrkivä liikennesuunnittelu, oli sitten liikkeellä jalan, julkisilla tai (robotti)autolla.

+ Kaupungin omistamien, vajaakäytössä olevien tilojen avaaminen kaupunkilaisten vastuulliseen käyttöön. Koskee niin liikennetunneleita kuin auditorioita.

+ Oppilaita erikoistumaan ja uutta keksimään innostava koulutuspolitiikka.

Järki

+ Yksinkertainen ja toimiva hallinto, joka säästää rahaa, antaa kaupungin työntekijöille paremman työympäristön ja kansalaisille paremmat palvelut. Helsinki ei tarvitse 7-portaista hallintoa, neljä porrasta riittää.

+ Laadukas korkeampi rakentaminen mahdollistaa kaupungin kasvamisen ilman että viheralueita pienennetään. Lisäksi talot voivat kantaa viheralueita seinillään. Rakennussääntelyn karsiminen lisää asuntojen tarjontaa ja laskee hintoja.

+ Oikeasti ympäristöystävällinen, tieteeseen perustuva energiapolitiikka. Kaukolämpö tuottaa yli puolet kaupungin kaikista päästöistä, eikä ongelma ratkea jatkamalla hiilen ja puun polttamista.

+ Kaupungin ”rikkaruohot” eivät ole uhka joka pitää tuhota vaan usein arvokkaita villiyrttejä, joista voidaan tehdä herkkuruokaa.

+ Rahan tuhlauksen lopettaminen IT-hankintoihin. Alan ammattilaisena olen nähnyt, että ongelma on liian monimutkaisen suunnittelussa yksinkertaisen ja toimivan tekemisen sijasta.

Rakkaus

+ Keskusta-alueille ja ostoskeskuksiin kaavoitetaan avoimia tiloja ihmisten epäkaupalliselle, päihteettömälle kohtaamiselle ja kulttuurin tekemiselle. Ihmisten tapaaminen on tehokas tapa vähentää yksinäisyyttä ja pahoinvointia.

+ Kaupungin apu epäkaupallisten korttelihuoneiden järjestämiselle tyhjiin liiketiloihin naapuruston vapaaehtoisvoimin. Huoneissa ihmiset voivat viettää aikaa ja tutustua naapureihinsa sen sijaan että haukkuvat ihmisiä netissä.

+ Ilmaisten, avoimien kulttuuritapahtumien järjestäminen helpommaksi keskeisillä paikoilla: Kaupunki ei ole vain kaupankäyntiä, vaan myös yhdessäoloa ja yhdessä luomista varten.

Läpimenomahdollisuuteni ovat hyvät, koska viime eduskuntavaalien äänimäärällä saan valtuustopaikan. Yhtään ääntä ei kuitenkaan tule itsestään, joten kaikki apu on enemmän kuin tervetullutta.

 

Tutustu tarkemmin:

+ Keskustelu Aamu-TV:ssä kuntavaaliteemoista


+ Esittelyvideo ja vastaukset Ylen vaalikoneessa

+ Ajatuksiani yhteiskunnan kehittämisestä

+ Kuka olen

+ Keskustelu Aamu-TV:ssä ympäristöstä, taloudesta ja valinnanvapaudesta.
aamutv3

+ Haastattelu Radio Helsingissä (2015)

+ Katso Ylen vaalitentti (2015)
vaaligalleria

+ Katso Ylen vaalitentti (2014)
Meppigalleria

+ Haastattelu Radio Helsingissä (2014)

+ Haastattelu Radio Ravussa

+ Blogi Uudessa Suomessa