Vihreät kiihdyttävät ilmastonmuutosta

Ilmastonmuutos on globaali ongelma. Ilmakehän hiilidioksipitoisuus on ihmisen toiminnan seurauksena nyt paljon korkeammalla kuin kertaakaan viimeisen puolen miljoonan vuoden aikana. Samoin kuin viime vuonna, kuluneena talvena on Helsingissä satanut vettä. Samaan aikaan New Yorkissa, joka sijaitsee etelämpänä kuin Rooma, on ollut pakkasta parikymmentä astetta.

Näyttää siltä että kasvihuonepäästöjen aikaansaama muutos tapahtuu nopeasti ja kiihtyen. Arktisen alueen veden lämpötilan nousu sulattaa jäätä joka heijastaa auringon lämpöä avaruuuteen. Jään tilalle tulee vettä joka tummempana imee enemmän lämpöä ja nopeuttaa jään sulamista. Prosessi siis kiihdyttää itseään. Merenpohjassa sijaitsee suuria määriä jäätynyttä metaania, joka sulaessaan vapautuu ilmakehään ja on voimakas kasvihuonekaasu. Metaanin laajamittainen vapautuminen uhkaa nyt kiihdyttää ilmastonmuutosta entisestään.

Vertasin aiemmassa bloggauksessa kahden erilaisen energiapolitiikan valinneen naapurimaan, Ranskan ja Saksan energiantuotannon kasvihuonepäästöjä. Ydinvoimaa rakentaneessa Ranskassa päästöt tippuivat 60%. Vihreän energiapolitiikan valinneessa, uusiutuvaan energiaan massiivisesti panostaneessa Saksassa päästöt ovat samalla tasolla kuin aiemmin.

Faktabaari on nyt tarkistanut väitteeni ja vahvistanut sen todeksi.

ranskasaksa per asukas

Tässä kuvassa näkyvät Ranskan ja Saksan energiantuotannon päästöt per asukas. Viimeisimmän tiedon mukaan Vihreän energiapolitiikan mallimaassa Saksassa päästöt ovat peräti 4,6 kertaiset per asukas verrattuna ydinvoimaa käyttävään Ranskaan.

Jos Saksassa ei oltaisi toteutettu Vihreää politiikkaa ajamalla alas ydinvoimaa vaan laajennettu sen sijaan ydinvoiman käyttöä kuten Ranskassa, olisivat Euroopan suurimman maan päästöt nyt paljon pienemmät. Ydinvoiman vastustus on perustunut väärinkäsityksiin sen vaarallisuudesta; esimerkiksi Fukushimassa ei kukaan kuollut tai sairastunut säteilyyn. Hiilivoiman saasteet sen sijaan tappavat yli miljoona ihmistä joka vuosi.

80-luvulla monet maat suunnittelivat ilmastoystävällisen ydinvoiman laajaa lisärakentamista. Vihreän ympäristöliikkeen vastustuksen vuoksi suunnitelmat laitettiin jäihin ja ydinvoiman sijaan rakennettiin hiilivoimaloita ja muuta fossiilisten polttoaineiden tuotantoa. Saksassa, Suomessa ja muuallakin maailmassa ympäristöliike ajaa edelleen ydinvoiman alasajoa ja uusiutuvan energian laajentamista. Koska vaihtelevasti energiaa tuottavalla aurinko- ja tuulivoimalla ei pystytä korvaamaan ydinvoiman tasaista perusvoiman tuotantoa, on tilalle rakennettu ilmakehää kaatopaikkana käyttäviä hiili- ja biomassavoimaloita. Tulokset näemme esimerkiksi Saksan massiivisissa pääästölukemissa.

Minulla on paljon Vihreitä ystäviä, jotka ovat oikein mukavia ihmisiä. En halua kampanjoida negatiivisesti. Nyt on kuitenkin pakko katsoa tosiasioita silmiin. Ollaan absurdissa tilanteessa: Vihreiden ympäristönsuojelun nimissä tehty politiikka on maailmanlaajuisesti estänyt päästöjen vähentämisen ja johtanut ilmastonmuutoksen kiihtymiseen. Eivätkä Vihreät ole ottaneet opikseen vaan edelleen, näissäkin vaaleissa, tomivat pahentaakseen maailman suurinta ympäristöongelmaa.

Ilmakehän käyttö kaatopaikkana pitää lopettaa. Jos kannatat luonnon ja ihmisen suojelua, älä äänestä ydinvomaa vastustavaa ehdokasta. Tarvitsemme eduskuntaan ihmisiä jotka ymmärtävät luonnontieteen perusteet ja toimivat oikeasti päästöjen vähentämisen puolesta.